Την Τετάρτη, 20/6/2018, στο χώρο του 2ου Γενικού Λυκείου Ρεθύμνου «Παντελής Πρεβελάκης» πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά γιορτή αποφοίτησης των μαθητών της Γ’ τάξης Λυκείου του σχολείου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης επιδόθηκαν οι τίτλοι απόλυσης των μαθητών με την παρουσία του Συλλόγου γονέων και των καθηγητών τους. Επίσης την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η διευθύντρια και οι καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Ρεθύμνου.
Με απόφαση του Συλλόγου καθηγητών και βάσει του άρθρου 31 της Υ.Α. 10645/ΦΕΚ τ. Β’, 120/23-01-2018 δόθηκαν Αριστεία Προόδου και Ήθους «Παντελής Πρεβελάκης» στους παρακάτω μαθητές της Γ’ τάξης: Γαβριέλλα Γαβριλάκη, Γεώργιο Σταυριδάκη και Χρυσή Τσουρδαλάκη. Το Αριστείο Προόδου και Ήθους «Παντελής Πρεβελάκης» απονέμεται στους τρεις αποφοίτους, οι οποίοι συγκέντρωσαν τη υψηλότερη βαθμολογία και στις τρεις τάξεις του Λυκείου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομους χαιρετισμούς του διευθυντή του σχολείου κ. Μανούσου Μαραγκάκη, του προέδρου του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Μιχάλη Κριτσωτάκη και των εκπροσώπων του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του σχολείου.
Στη συνέχεια ερμήνευσαν τραγούδια οι μαθητές Μαρία Μανουσάκη και Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακή μουσική από τους μαθητές Βασίλη Καρδερίνη, Βασίλη Κρυοβρυσανάκη, Ελένη Κυριακάκη και Γιώργο Κωστάκη. Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τα πλούσια εδέσματα που παρέθεσαν οι γονείς.

 

Ρεπορτάζ από:  http://www.rethnea.gr/