Οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν της μοναδικής φυσικής ομορφιάς περιοχές NATURA Cornalvo national park το οποίο διακρίνεται για την πανίδα του ( στην περιοχή έχουν καταγραφεί περισσότερα από 200 είδη σπονδυλωτών) και το Monfrag?e National Park, ένα εθνικό πάρκο που φημίζεται για τη ζωή του στα πουλιά. Επίσης είχαν τη μοναδική ευκαιρία να κάνουν μια κρουαζιέρα στο μεγαλύτερο ποταμό της Ιβηρικής χερσονήσου Tajo, φυσικό σύνορο της Ισπανίας με την Πορτογαλία. Εκτός όμως από τις φυσικές ομορφιές της Εxtremadura, επισκέφτηκαν και τρεις υπέροχες πόλεις, Μέριδα, Κάθερες, και Τρουχίγιο, μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Ένα ξεχωριστό ταξίδι έκαναν 6 μαθητές (Δημήτρη Σοφία, Δημητράκη Μαρία, Καούρ Καραντζότ, Μπερέτη Λυδία, Μυγιάκη Νικολέτα, Ψαρουδάκης Εμμανουήλ) και 2 εκπαιδευτικοί (Κυριάκη Στέλλα και Πανακάκη Αθηνά) του 2ου Γενικού Λυκείου Ρεθύμνου στο Burgillos del Cerro, στην Εxtremadura της Ισπανίας από τις  8 έως 12 Νοεμβρίου 2021.  Το ταξίδι τους έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ «European Forest Young Keepers», που υλοποιεί το σχολείο μας σε συνεργασία με άλλες τέσσερεις χώρες (Γαλλία, Ισπανία, Ρουμανία, Λετονία). Το πρόγραμμα έχει ως γενικό στόχο την ευαισθητοποίηση των εφήβων σχετικά με τη σημαντική σημασία των δασών  για τη διατήρηση της περιβαλλοντικής ισορροπίας.  Η θεματική της συγκεκριμένης συνάντησης ήταν προβλήματα βιοποικιλότητας που μπορεί να αντιμετωπίζει η κάθε χώρα.

Παράλληλα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία μέσα από ποικίλες δραστηριότητες, που οργάνωσε το ισπανικό σχολείο, να επικοινωνήσουν με συνομηλίκους τους από άλλες χώρες, να μοιραστούν εμπειρίες, να δημιουργήσουν φιλίες, να  καλλιεργήσουν το πνεύμα συνεργασίας και να εκτιμήσουν τη διαφορετικότητα.   Η συγκίνησή τους την ώρα του αποχωρισμού ήταν η απόδειξη των σημαντικών εμπειριών που προσφέρει η συμμετοχή των μαθητών σε τέτοια προγράμματα.